Zeven chicks on a bike - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Eveline en Renate - WaarBenJij.nu Zeven chicks on a bike - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Eveline en Renate - WaarBenJij.nu

Zeven chicks on a bike

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Eveline en Renate

03 September 2008 | Suriname, Paramaribo

Wat n dag...pff ;)
De ellende begon al vroeg vandaag. Om 8 uur werden we wakker van de vreselijke nog niet zo warme zon. Dus toen moesten we wel buiten eten. Om een uur of 11 gingen we met de taxi onze fietsen op halen. Er werd gezegd dat dat heel handig kon zijn hierzo. Eenmaal aangekomen zagen wij een stel prachtige fietsen in een oud houten gebouwtje. Het leek erop alsof het ieder moment in kon storten. Toen iedereen zijn fietsen had kon de warme, lange en vooral heel gevaarlijke tocht terug naar huis beginnen. In Suriname zijn totaal geen regels in het verkeer. De enige regel is: wie eerst komt gaat voor...Dus dat is leuk!
In Suriname rijd het verkeer aan de andere kant, dus de fietsers ook. Het was een prachtplaatje: zeven hollandse meiden in een lange rij fietsen in het drukke verkeer.Na een lange rit zijn we toch goed aangekomen. Hierna hebben we toch maar lekker een taxi(ong 1,50 per rit: 4 personen) genomen om naar een zwembad in de buurt te gaan. Echt vervelend dit allemaal. Liggend aan de rand van het zwembad met uitzicht op palmbomen en veel zon, besefte wij dat we het echt zwaar hadden ;)
Hierna besloten we nog maar een keer uit eten te gaan. Ditmaal een Surinaams restaurant. We zaten aan de Surinaamse rivier met uitzicht op een mooie brug. En we werden bedient door een charmante ober. Het eten van ons was ernstig lekker. De andere meiden hadden iets typisch Surinaams genomen maar dat smaakte letterlijk naar sop. Hierna zijn we naar het vat gegaan, wederom met de taxi. Toen we aankwamen op het terras werden we herkend door de ober:'heeej jullie waren toch die 7 meisjes die achter elkaar door de stad fietsten?'. We merken dus dat we al echte celebs aan het worden zijn in Parbo.

Morgen zijn we van plan om naar White beach te gaan. Echt heel vervelend, weer heel de dag niks doen.

Nou wij chillen hem nog even op de niet lekker zittende bank in het huis!

Adiosi!!

( heb vooral veel medelijden :P)

• 03 September 2008 - 09:28

Nanneke:

Heej Eef,

Super dat je het nu al zo naar je zin hebt!! Ik ben jaloers!! (klein beetje maar ;) ) hahaha

Super veel plezier morgen op je eerste dag!! en ik kan niet wachten op meer foto'S!!

Liefs Nan

• 03 September 2008 - 13:05

Max:

pfew wat een verhaal wat erg allemaal :P ben blij dat ik elke ochtend wakker word van de regen :D

veel plezier nog allebij!!
    kusj

• 03 September 2008 - 19:34

Anika:

Wat hebben jullie het zwaar zeg.. Zullen we ruilen? ;) Hier regent het :( Meiden geniet er lekker van! Veel succes en plezier met stagelopen. Wordt vast helemaal geweldig.
    x Anika.

• 04 September 2008 - 08:10

Naomi:

hoi hoi

wat een ellende zeg..
    wat jullie in die korte tijd al niet moeten doorstaan:P ik wou dat ik daarzat :D
    nou niet te popie worden daar he ahaha
    heel veel plezier!!

liefs je nichtje