Ps: Titels verzinnen is lastiger dan je denkt
Door: Eveline en Renate
Blijf op de hoogte en volg Eveline en Renate
22 September 2008 | Suriname, Paramaribo
Afgelopen week hebben we weer een aantal dagen stage gelopen in het kinderhuis. Woensdag zijn we met de kinderen naar een speeltuin geweest. Ze vonden dit ontzettend leuk en dit zorgde voor veel blije foto's.
Donderdag hebben we activiteiten gedaan met waterballonnen.Om de sfeer te proeven, kijk het filmpje.
Zondag zijn we met alle kids naar de paramarobo zoo geweest.Dit was voor ons ook gelijk een leuk tripje. We hebben heel veel soorten dieren gezien en merkten dat vooral de jongste kinderen heel erg onder de indruk waren. Deze dag werd ook weer georagiseerd door mensen met een groot hart voor de kids van het huis. Kortom het was weer een ontzettend leuk uitstapje.
Maar het meest spectaculairste van deze week was onze trip naar Brownsberg. We werden opgehaald om half 9 door een gammel busje. Het eerste wat we dachten was:'moet dit die berg op??!'.
Maargoed met wat reispillen( eveline natuurlijk niet) was het best wel te doen. Op weg naar de berg hebben we over bauxietwegen gereden. Dat was behoorlijk stoffig en oranje. Na 3uur rijden kwamen we aan bij de berg. Deze weg was vrij onregelmatig( gewoon hele diepe kuilen). En als je naar de wc moest was dit geen lolletje.
Toen het busje ( godzijdank) boven op de berg was aangekomen ging het echte avontuur beginnen.
De zeven chicks gingen even van een berg van 500 meter afdalen.Op zoek naar de mooie watervallen: leoval en irenewaterval.
Het goede nieuws is: we hebben ze beiden gevonden. Het slechte nieuws: we hebben nu nog spierpijn.
Onderweg kwamen we veel dieren tegen. Vooral veel dazen( niet echt leuk),maar liefst één hele salamander, één aap met rood hoofd(!),echte surinaamse konijnen en niet te vergeten: boskippen. Even een rijtje wat je allemaal tegen zou KUNNEN komen:
- panter
- jaguar
- slangen
- kikkers
- vogelspinnen
- heel veel apensoorten.
Na 3 kwartier lopen kwamen we aan bij de eerste waterval.Het liefst wilden we er onder gaan staan, maar dat was niet mogelijk. Toen was alle hoop gericht op waterval nummer 2. Na een zware tocht( dachten we toen) richting de andere waterval, kwam toch onze wens uit. In bikini onder een waterval staan. Wat een verademing. En toen begon de lange, zware, niet uit te houden tocht terug de berg van maar liefst 500 meter OP.Boven aangekomen hebben we al die verbranden calorieen er gewoon weer aangegeten. Er was namelijk heerlijk voor ons gekookt!
Kortom, een onwijs mooie ervaring met de jungle.
P.S: We hebben twee ontzettend lieve, mooie,schattige puppies in onze tuin.
p.s 2: woensdag was een spannende avond, want toen was het even heel erg donker overal.(lees: dikke vette stroomstoring en 7 helden op sokken)
Maar gelukkig hadden we kaarsen. Na het langste kwartier van ons leven waarin we elkaar volledig gek hadden gemaakt, deed de stroom het weer.
P.s 3: We zijn al aardig aan het integreren in de surinaamse cultuur( lees: surinaamse mattiesss)
P.S 4: We weten hoe lang aardappels moeten koken zodat ze overrheerlijk worden
P.s 5: Het personeel van het zwembad kent ons persoonlijk( lees: we komen er niet zo heel vaak)
P.s 6: dazen komen op zwarte kleding af( lees: iedereen had wel iets zwarts bij zich)
P.S 7: Af en toe fietsen we nog per ongeluk rechts van de weg
P.S 8: Vicks helpt tegen muggenbulten
P.S 9: Chinezen verstaan je ECHT niet
P.S 10: Surinaamse jongens praten geen Nederlands onder elkaar want dat is....Gay
P.S 11: nog steeds geen knallende ruzies in een huis met 10 meiden!
P.S 12: Shoppen is echt goedkoop :O
Ps 13: We missen oerhollandse melk!
P.S 14: We denken dat de postbode onze post opeet( na 3 weken nog maar 1 kaart......pff)
P.S 15: Eveline kan haar kamer echt heel erg netjes houden( vraag maar aan Renate)
Renate: 'ja echt waar mamma van Eveline'
P.S 16: Renate kan eindelijk pannenkoeken bakken.Dus volgende keer pannenkoekenparty bij La Place Renate
P.S 17: Wandelen is uitgaan
P.S 18: Sof is limonade
P.S 19: Hier zeggen ze niet: Oud en Nieuw maar Oud op Nieuw
P.S 20: Renate is 3 maanden zwanger en Eveline verloofd met een prettig Surinaams Exemplaar( Een PSE'tje dus).:P
22 September 2008 - 06:28
Yvonne De Wolff:
Blij weer wat te horen, wij hebben veel lol als wij jullie berichten lezen.Hier verder alles goed -
22 September 2008 - 08:49
Inge:
Whahaha, geniaal verhaal :D
Kusjes -
22 September 2008 - 09:36
Roberto Vermacelii:
Ja, die meiden kunnen wel een mooi verhaaltje aan elkaar vastknopen hoor..
Ik verwacht dusdanig ook een boek met al jullie ervaringen etc erin ;) -
22 September 2008 - 09:51
Naomi:
hhahaha wat een leuk ps'jes
leuke verhalen hoor!
liefs van mij -
22 September 2008 - 19:57
Marta:
Hallo lieve, gekke meiden,
Het is elke keer weer genieten als ik jullie berichten lees. Wie heeft er zoveel talent om zulke leuke stukjes te schrijven? Heerlijk om te horen dat ik weer oma wordt en Puck er een nichtje of neefje bij krijgt. Ik ga alvast breien. Lieve meiden blijf vooral schrijven en genieten en voorzichtig met de zwangere.
Dikke kus van Marta vooral voor Renate. -
23 September 2008 - 09:51
Betty Kersseboom:
wat een heerlijke verhalen. En diep in mijn hart ben ik eigenlijk wel een beetje jaloers op jullie. Wat fijn dat jullie met hele simpele dingen de kinderen weer een lach op hun gezicht kunnen bezorgen. Geniet maar lekker van jullie prachtige stageplek en blijf vooral leuke verhalen schrijven.
groetjes Betty (vriendin van Fred en Marta. -
25 September 2008 - 20:18
Sandra De Wolff:
Hai Eveline en uiteraard ook de andere meiden :-))
Echt geweldig om jullie verhalen te lezen .... jullie zullen het nog moeilijk krijgen om iedereen achter te laten daar. Maar voorlopig nog volop genieten van de mensen, de ervaringen, het land alles!!
Heel veel plezier verder nog.
Liefs
Sandra -
26 September 2008 - 17:28
Marta:
Hallo meiden,
Wat een leuke foto's. Heerlijk om die vrolijke snoetjes van de kinderen te zien. Jullie hebben ook vrolijke snoetjes hoor! Het komt hier over als een grote, gezellige familie.
Dikke kus van Marta. -
26 September 2008 - 19:39
Martin De Wolff:
Hallo Eveline en andere meiden,
Wat een leuke plaatjes , je ziet dat de kinderen echt genieten van voor ons gewone dingen.
Kunnen jullie de muggen de baas?? Ik begreep dat
die pestbeestjes toch wel onaangenaam zijn.
Veel plezier nog die laatste dagen in het weeshuis. Daarna gaat het echte werk beginnen.
Jullie moeten veel foto's en video's blijven produceren dan zijn we up to date geinformeerd van wat er daar in het verre Paramaribo / Suriname gebeurd.
XXX Martin
29 September 2008 - 20:47
Anja De Snoo:
Hoi nichtje,hoe is het er mee.
Heb je het nog steeds prima naar je zin.
De fotos zijn erg leuk en het ziet er ook erg mooi uit.
Mis je je pa:s en ma"s al!!!!
Ik zie wel dat je geknipt bent voor dit vak.
Nou weer veel plezier daar,en tot de volgende keer.
Groetjes en liefs van uit oud-Beijerland. -
30 September 2008 - 17:59
Ada:
hoi renate
erg leuk om je berichtjes te lezen.
ik zie wel dat je het erg naar je zin heb.
en julie hebben ook heel veel lol met elkaar.
geniet maar van deze leuke en mooie tijd.
kijk weer uit naar jullie volgende avontuur.
veel liefs en kus uit zwijndrecht